Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Holland Solar: ‘Doel van 22 gigawattpiek pv in 2023’
(foto: Aldo Alessi)

Holland Solar: ‘Doel van 22 gigawattpiek pv in 2023’

‘In de komende 7 jaar moet er 20 gigawattpiek aan zonnepanelen geplaatst worden.’ Dit stelt Holland Solar-voorzitter Jaap Baarsma in de juni-editie van Solar Magazine.

De Nederlandse zonne-energiesector kent sinds half mei weer één krachtige branchevereniging. Met het opgaan van de stichting ZON in Holland Solar is Nederlands oudste branchevereniging weer in ere hersteld. ‘En dat is ook noodzaak om het doel van 22 gigawattpiek pv-vermogen in 2023 te kunnen halen', stelt Baarsma.

Met de toevoeging van de stichting ZON aan Holland Solar krijgt deze er 2 bestuursleden bij: Peter Desmet (Solarclarity en tevens oprichter van de stichting ZON) en Dennis de Jong (Solarcentury Benelux). De Jong en Desmet voorzien net als Baarsma een snelgroeiende markt. Zij verwachten dat zonnestroom binnen enkele jaren zonder enige vorm van ondersteuning op prijs kan concurreren met fossiele energie. ‘Door de salderingsregeling werd grid parity enige jaren geleden al bereikt, maar het moment dat zonnepanelen ook zonder de mogelijkheid tot salderen of SDE+-gelden concurrerend zijn komt steeds dichterbij.’ Gelijktijdig met de fusie van ZON en Holland Solar is mede om die reden ook de nieuwe ambitie uitgesproken. ‘Als deze prognose uitkomt, produceren wij met zonnestroom straks nog maar de helft van de hoeveel kilowattuur die door windmolens geproduceerd zal worden’, duidt Baarsma. ‘De ambitie van 22 gigawattpiek is niet alleen uitgesproken omdat het moet, maar ook omdat het kan.’

Lees het volledige artikel hier in de juni 2017-editie van Solar Magazine (noot: pagina 14 van de pdf, pagina 26 in het tijdschrift).

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
SMA Benelux zoekt:

Service Line medewerker – 2e lijn support (interim)

SMA Benelux zoekt een Service Line medewerker – 2e lijn support (interim)
Fulltime • Mechelen
Zonneplan zoekt:

Customer Service Medewerker

Zonneplan zoekt een Customer Service Medewerker
Fulltime • Zwolle
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!