Solar Magazine - Meerderheid Brabantse gemeenten schaart zich achter plan voor 7.500 woningen met pv
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Meerderheid Brabantse gemeenten schaart zich achter plan voor 7.500 woningen met pv
(foto: Pixabay)

Meerderheid Brabantse gemeenten schaart zich achter plan voor 7.500 woningen met pv

Nu het college van Valkenswaard ‘ja’ heeft gezegd tegen het plan om deel te nemen aan het zonnepanelenproject regio Zuidoost-Brabant heeft een meerderheid van de betrokken gemeenten akkoord geven.

De regio Zuidoost-Brabant wil stimuleren dat huiseigenaren zonnepanelen gaan aanschaffen. In totaal willen de 14 betrokken gemeenten 7.500 koopwoningen van zonnepanelen laten voorzien. In Valkenswaard maakt het mogelijk dat de komende 2 jaar circa 500 huiseigenaren hun huis kunnen voorzien van zonnepanelen. Inwoners van Valkenswaard – en de andere betrokken gemeenten – die willen meedoen kunnen daarvoor bij de gemeente een aantrekkelijke lening krijgen. Het maandelijks terug te betalen bedrag aan rente en aflossing is voor de woningeigenaar lager dan de besparing op de energierekening. De zonnepanelen zorgen dus direct voor een verlaging van de woonlasten. Een serviceprovider, die via een Europese aanbesteding wordt geselecteerd, plaatst de zonnepanelen en zorgt voor de inningen van de maandelijkse aflossingen. Na 15 jaar zal de lening volledig zijn afbetaald.

De aanbesteding van het zonnepanelenproject begint in het najaar van 2017. De uitvoering van het project is in 2018. Eerder zeiden al de gemeenten Eindhoven, Helmond, Laarbeek, Waalre, Son en Breugel en Geldrop-Mierlo ja tegen het project. Voor zo ver bekend stemde enkel de gemeente Veldhoven tegen deelname.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Wocozon B.V. zoekt:

Servicedesk Medewerker Monitoring en Beheer | 32-40 uur Hybrid

Fulltime (40 uur) - De Meern - Utrecht
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!