Solar Magazine - Regionaal Energieloket organiseert pv-groepsaankoop zonder veiling
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Regionaal Energieloket organiseert pv-groepsaankoop zonder veiling
(foto: Pixabay)

Regionaal Energieloket organiseert pv-groepsaankoop zonder veiling

Het Regionaal Energieloket, onderdeel van Bleeve.nl, organiseert in zo’n 20 Nederlandse gemeenten voor inwoners een groepsaankoop voor zonnepanelen.

Het Regionaal Energieloket brengt bewoners bij elkaar in groepen van 50 tot 250 personen. Doordat het energieloket een groot deel van het voortraject uit handen neemt, kan de geselecteerde leverancier zich volgens de organisatie op zijn corebusiness richten: de woningopname, persoonlijk advies en installatie.

Thorben Meijer van het Regionaal Energieloket: ‘We bundelen een groot deel van de uitleg en het advies samen op een bewonersavond. Daar komen vaak 60 tot 200 bewoners op af. Dat is een stuk efficiënter dan 200 maal veelal dezelfde vragen thuis beantwoorden.’

De installatie van de zonnepanelen wordt vrijwel altijd uitgevoerd door een lokale leverancier. Daarnaast wordt er gelet op kwaliteitsaspecten zoals vakcertificaten en kwaliteit en duurzaamheid van de gebruikte materialen. Het Regionaal Energieloket benadrukt dat er geen veiling is met als doel een bodemprijs eruit te slepen. 

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Wocozon B.V. zoekt:

Servicedesk Medewerker Monitoring en Beheer | 32-40 uur Hybrid

Fulltime (40 uur) - De Meern - Utrecht
OUXO Energy B.V. zoekt:

Binnenwerk monteur MBO4 Elektrotechniek

Fulltime (40 uur) - Handelsweg 14, 9482 WE Tynaarlo
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!