Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nederland opent eerste recreatiepark met zonne-energie ter wereld
(foto: De Kwekerij)

Nederland opent eerste recreatiepark met zonne-energie ter wereld

In Hengelo wordt deze maand het eerste recreatiepark ter wereld met zonne-energie geopend: De Kwekerij. Het park bevat 7.000 zonnepanelen in een landschappelijk en toegankelijk recreatiepark.

De eerste groene stroom van landschapspark De Kwekerij in Bronckhorst werd vorig jaar zomer als geleverd. Solar park De Kwekerij is ontworpen door tv-tuinman Lodewijk Hoekstra en landschapsontwerper Nico Wissing en wordt nu officieel voor het publiek geopend.

Bijzondere en zeldzame schapen gaan een belangrijke bijdrage leveren aan het onderhoud van park. Vanaf september zullen de eerste Brilschapen de met gras ingezaaide delen van het Solarpark gaan begrazen. De schapen staan achter een tijdelijke afrastering met stroomdraad. Op deze manier kunnen er kleinere delen van het park worden afgerasterd en kan men de schapen ook tussen en onder de zonnepanelen laten grazen. Deze delen van het park zijn met maaimachines moeilijker te bereiken. Door steeds kleinere delen af te rasteren en een korte periode intensief te laten begrazen krijgen de grassen, kruiden en bloemen in het park daarna een langere periode de kans om te herstellen en zaad te vormen. Hierdoor zal er meer biodiversiteit op het park ontstaan.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Ecotecworld zoekt:

Technisch Commercieel medewerker binnendienst

Ecotecworld zoekt een Technisch Commercieel medewerker binnendienst
Fulltime • Coevorden
Anoniem zoekt:

Customer Support Technician – Solar

Een anoniem bedrijf zoekt een Customer Support Technician – Solar
Fulltime • Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!