Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eerste stroom geleverd door 7.000 zonnepanelen Solarpark De Kwekerij
(foto: Qurrent)

Eerste stroom geleverd door 7.000 zonnepanelen Solarpark De Kwekerij

De eerste groene stroom van landschapspark De Kwekerij in Bronckhorst is afgelopen weekeinde uit het stopcontact gekomen. De laatste van 7.000 zonnepanelen is afgelopen week aangesloten.

Solarpark De Kwekerij is ontworpen door tv-tuinman Lodewijk Hoekstra en landschapsontwerper Nico Wissing en wordt in het voorjaar van 2017 voor het publiek geopend. In het project werken onder meer de gemeente Bronckhorst, IQ-SOLAR.COM, Qurrent en Greenlabel samen. Energiecoöperatie Qurrent is medeontwikkelaar en startte 5 augustus met het leveren van stroom uit eigen kwekerij. De aanleg van het zonnepark startte afgelopen maart.

Projectleider Daan Grooten van Qurrent: ‘We zijn echt supertrots – de zonnepanelen liggen er schitterend bij. Er zijn al 29 leden die zich hebben aangemeld voor stroom uit eigen kwekerij. Solarpark De Kwekerij levert voldoende stroom voor de 550 omwonenden, maar iedereen kan lid worden. De komende weken gaan we de wijk in om mensen hier verder over te informeren.’

Solarpark De Kwekerij is volgens de betrokkenen het allereerste landschapszonnepark ter wereld en is 7 hectare groot. De zonnepanelen hebben een plek te midden van de natuur of met de contouren van het landschap mee geplaatst. Er grazen straks schapen en men kan er wandelen, sporten en spelen.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Zon&Co zoekt:

Verkoopadviseur Zonne-energie

Zon&Co zoekt een
32-38 uur per week • Amsterdam
SolarEdge zoekt:

Field Service Engineer buitendienst

SolarEdge zoekt een Field Service Engineer buitendienst
Fulltime • Regio Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!