Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ENGIE neemt Europese divisie Sungevity over
(foto: Sungevity)

ENGIE neemt Europese divisie Sungevity over

ENGIE neemt de Europese divisie van Sungevity over. Sungevity International, met hoofdkantoor in Nederland, is actief in Nederland, België, Duitsland en Groot-Brittanië. Sungevity blijf onder zijn eigen naam actief.

In maart werd nog bekend dat Sungevity International een nieuwe eigenaar had in de vorm van de Northern Pacific Group uit het Amerikaanse Minnesota. De overname was het directe gevolg van de surseance waar het moederbedrijf in verkeerde.

ENGIE-onderdeel ENGIE Electrabel ging in de zomer van 2016 een samenwerking aan met Sungevity International met de lancering het zonne-energieaanbod 'zonder zorgen' op de Belgische residentiële markt. In de afgelopen 9 maanden werden daarbij honderden installaties verkocht. Het versterkt volgens het bedrijf ENGIE's ambitie om een belangrijke speler in zonne-energie te zijn. Ook in Nederland werken ENGIE en Sungevity International sinds kort samen.

ENGIE gaat nu een stap verder door het geheel van de Europese activiteiten van Sungevity van de huidige eigenaar Solar Spectrum Holding LLC over te nemen. Alle 90 werknemers van Sungevity International gaan over naar de ENGIE Groep, waarbij Sungevity als onafhankelijk en autonoom bedrijf onder zijn eigen naam blijft opereren.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Accountmanager Binnendienst

Zonneplan zoekt een Accountmanager Binnendienst
Fulltime • Zwolle
Zonneplan zoekt:

1ᵉ Elektromonteur

Zonneplan zoekt een 1ᵉ Elektromonteur
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!