Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ENGIE Electrabel gaat in België zonnepanelen verkopen
(foto: ENGIE)

ENGIE Electrabel gaat in België zonnepanelen verkopen

ENGIE Electrabel gaat in België starten met de verkoop van zonnepanelen. Het bedrijf gaat samen met Sungevity een nieuw pv-aanbod op maat voor particulieren aanbieden.

Het nieuwe PV-aanbod van ENGIE Electrabel is volgens het bedrijf een totaalaanbod voor de consument; ‘of ze nu klant zijn bij ENGIE Electrabel of niet en of ze willen investeren in een nieuwe installatie of een onderhoud of herstelling willen voor hun bestaande installatie’, aldus de onderneming.

Sungevity is de exclusieve partner voor België. Dankzij Sungevity’s software met hoogstaande satelliet- en luchtbeelden, kan de klant in real time verschillende simulaties zien op zijn computerscherm van hoe de installatie er zal uitzien. Tegelijkertijd krijgt deze via telefoon de uitleg over het op maat gemaakte aanbod (iQuote) dat is gemaakt zonder schouw ter plekke. Het aanbod houdt rekening met het gekozen materiaal, een nauwkeurige voorspelling van de verwachte elektriciteitsproductie, lokale subsidies en belastingen en de mogelijke besparing op de energie factuur van de klant.

ENGIE Electrabel komt tot de volgende rendementen per regio:

  1. Vlaanderen: rendement tot 11 procent, met een gemiddelde besparing van 500 euro, na aftrek van het prosumertarief.
  2. Wallonië: rendement tot 17 procent, met een gemiddelde besparing van 1.200 euro, rekening houdend met de premie volgens het Qualiwatt systeem en zonder rekening te houden met een mogelijk prosumententarief.
  3. Brussel: rendement tot 10 procent, met een gemiddelde besparing van 1.400 euro tot 2017, en van 1.000 euro vanaf 2018 rekening houdend met de vergoeding onder de vorm van groenestroomcertificaten.
Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

(Assistent) Servicemonteur

Fulltime (40 uur) - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Saman Groep zoekt:

Vestigingsleider

Fulltime (40 uur) - Omgeving Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!