Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
160 miljoen euro extra voor ISDE-regeling
(foto: HRsolar)

160 miljoen euro extra voor ISDE-regeling

Als onderdeel van een convenant tussen kabinet, energieleveranciers, netbeheerders en bedrijven voor besparingsproducten en -diensten komt er 160 miljoen euro extra beschikbaar voor de ISDE-regeling.

De verschillende stakeholders hebben afspraken gemaakt rond energiebesparingen bij huishoudens en klein-zakelijke verbruikers. Het convenant staat gelijk aan een besparing van het energieverbruik (elektriciteit en gas) van ongeveer 150.000 huishoudens. Onderzoekscentrum ECN heeft doorgerekend dat de afspraken 10 Petajoule energiebesparing bijdragen aan de doelstelling voor 2020. Het doel van 100 petajoule (PJ) energiebesparing in 2020 uit het Energieakkoord is daarmee een stap dichterbij.

Het ministerie van Economische Zaken stelt als onderdeel van het convenant voor de jaren 2017 tot en met 2020 in totaal nog eens 160 miljoen euro beschikbaar voor de ISDE-regeling. Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)-regeling wordt de aanschaf van onder meer kleinschalige warmtepompen en zonneboilers gestimuleerd. In de maand april werd binnen de ISDE-regeling voor 6,75 miljoen euro subsidie aangevraagd. In totaal is er voor 2017 nu een budgetclaim van 22,25 miljoen euro. In 2017 is er zoals bekend 70 miljoen euro beschikbaar.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Pure Energie zoekt:

Locatieontwikkelaar Zon (zuid-NL)

Pure Energie is per direct op zoek naar Locatieontwikkelaar Zon (zuid-NL).
Fulltime • Zuid-Nederland
SegenSolar zoekt:

Technical Support (m/v) met focus op de Benelux

SegenSolar zoekt een Technical Support (m/v) met focus op de Benelux
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!