Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Update Klimaatmonitor: 'Opgesteld pv-vermogen bedroeg eind 2013 679,4 megawatt'

Update Klimaatmonitor: 'Opgesteld pv-vermogen bedroeg eind 2013 679,4 megawatt'


Half februari werd het zowel door Solar Magazine als Polder PV al voorspeld, het destijds door Klimaatmonitor gemelde pv-vermogen per eind 2013 zou naar boven gecorrigeerd worden. Het lijkt een traditie te worden dat alle stakeholders die zich met marktanalyses bezighouden, hun eerdere bevindingen naar boven moeten corrigeren. Ook het Centraal Bureau voor de Statistiek deed dit afgelopen jaren al meermaals en nu dus ook Klimaatmonitor.

De nieuwste update van Klimaatmonitor maakt melding dat er per eind 2013 in Nederland 679,4 megawatt pv-vermogen was. Ter verduidelijking: volgens de laatste cijfers van het CBS verwelkomde Nederland in 2012 zo'n slordige 220 megawatt aan zonnepanelen en dat betekende dat er eind 2012 365 megawatt was opgesteld. In totaal zou er volgens de nieuwe situatie in 2013 dus 312,4 megawatt geïnstalleerd zijn. Of zoals Polder PV terecht opmerkt: wellicht corrigeert ook het CBS haar cijfers over 2012 nog. De grote vraag is dus of het ooit tot definitieve cijfers zal komen.
Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Sr. Projectmanager Duurzaam Vastgoed

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Zonnefabriek zoekt:

Medewerker Customer Care & Support (32 - 40uur)

32-40 uur - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!