Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Heerenveen organiseert Sinnetafel voor realisatie zonneparken
(foto: Stock)

Heerenveen organiseert Sinnetafel voor realisatie zonneparken

Heerenveen gaat de ‘Sinnetafel’ organiseren. Het is een pilot van de gemeente en de provincie Fryslân waarbij zij interactieve bijeenkomsten organiseren met omwonenden, bedrijven en milieuorganisaties.

Zij buigen zich over mogelijkheden, uitdagingen en knelpunten. Na 2 sessies moet dan duidelijk zijn of een of meer zonneparken haalbaar en wenselijk zijn en onder welke voorwaarden.

De beoogde locatie voor de zonnepark is het Klaverblad. Het gaat om de locatie Klaverblad ‘Noordoost’ en ‘Zuidoost’. De locatie Klaverblad Noordoost heeft verschillende mogelijkheden. Welk deel daarvan beschikbaar is als zonnepark en welk deel voor andere bestemmingen (red. bedrijfsontwikkeling en agrarische grond) is onderwerp van de discussie van de Sinnetafel.

‘Heerenveen wil graag een energieneutrale gemeente worden’, vertelt wethouder Siebren Siebenga. ‘We zien bovendien het liefst dat de energie die we nodig hebben duurzaam en lokaal wordt opgewekt. Een lokaal zonnepark past dan prima in de ambitie van onze gemeente. De grond is er en de mogelijkheden zijn er. Maar voor we wat gaan doen, willen we polsen bij de verschillende belanghebbenden hoe zij er in staan en welke ideeën zij hebben.’

Aan de Noordwestkant van het Klaverblad is Zonel (red. dat eerder Thialf al van zonnepanelen voorzag) bezig met planontwikkeling voor een zonnepark. De grond ín en direct rond het Klaverblad en bij de afslagen is van Rijkswaterstaat en niet beschikbaar voor een zonnepark.

De gemeente Heerenveen en de provincie Fryslân werken samen aan de voorbereiding en uitvoering. De ‘Sinnetafel’ Heerenveen vindt rond de zomer plaats. Alle belanghebbenden worden persoonlijk uitgenodigd.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
KiesZon BV zoekt:

Functioneel Applicatiebeheerder

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Solention BV zoekt:

Sales consultant zonne-energie

Fulltime (40 uur) - Ede
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!