logo
wvhj2023
(foto: Thialf)
(foto: Thialf)
25 oktober 2016

Plaatsing 5.000 zonnepanelen schaatstempel Thialf in beeld

De plaatsing van 5.000 zonnepanelen op schaatsstadion Thialf in Heerenveen is in volle gang. Thialf krijgt hiermee het grootste zonnedak op een sportstadion in Nederland.

Schaatstempel Thialf wist in 2014 met succes SDE+-subsidie aan te vragen. Met een lening van het Fúns Skjinne Fryske Enerzjy en een subsidie van de provincie Friesland kwamen enige tijd geleden alle seinen op groen te staan.

In het afgelopen jaar is er gewerkt aan de afronding van de grootschalige verbouwing van  Thialf. In deze laatste fase wordt het bestaande Thialf van binnenuit gedemonteerd en wordt het gebouw in zijn geheel verder afgebouwd. Nog dit jaar moet het stadion ‘heropend’ worden.

Thialf krijgt het grootste zonnedak op een sportstadion in Nederland. De zonnepanelen, voorzien van power optimizers van SolarEdge, die op het nieuwe Thialf komen, wekken energie op voor omgerekend 375 huishoudens. De vernieuwing van Thialf gaat een energiereductie opleveren van 50 procent. De zonnepanelen goed voor 1,35 megawattpiek kunnen bijna een kwart van de toekomstige energiebehoefte opwekken. Uiteindelijk is het doel om Thialf in 2020 helemaal zelfvoorzienend te laten zijn.

Op onderstaande video is de plaatsing van de zonnepanelen in beeld gebracht:

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten