Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nederlandse pensioenbeheerder PGGM investeert in SolarCity
(foto: SolarCity)

Nederlandse pensioenbeheerder PGGM investeert in SolarCity

De Nederlandse pensioenbeheer PGGM investeert in SolarCity. ‘De SolarCity-deal is een nieuwe stap in beleggingen in duurzame energie’, stelt Erik van de Brake, Head of Infrastructure bij PGGM.

PGGM is een coöperatieve pensioenuitvoeringsorganisatie zonder winstoogmerk. De organisatie in 2007 opgericht door de sociale partners in de sector zorg en welzijn. Werknemers en gepensioneerden uit deze sectoren zijn de leden van de coöperatie.

‘Onze overeenkomst met SolarCity, waarbij PGGM belegt in een grote portefeuille zonne-energiesystemen, is een nieuwe schakel in een keten van beleggingen in duurzame energie’, duidt PGGM. ‘Wij zetten in 2010 de eerste stap met een directe belegging in Walney, een offshore windpark in de Ierse Zee. De SolarCity-portefeuille brengt ons nu bij de eindgebruikers van alternatieve energie: 38.000 Amerikaanse huishoudens.’

PGGM verwacht met deze belegging minimaal twintig jaar een stabiel rendement te genereren voor de deelnemers van zijn klanten, waaronder Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Dat rendement komt voort uit de periodieke betalingen die Amerikaanse woningeigenaren doen voor het gebruik van zonnepanelen die voor hen door SolarCity zijn geïnstalleerd.

Eerder deze week kwam SolarCity nog in het nieuws doordat Tesla verklaarde het dochterbedrijf gaat stoppen met de deur-tot-deurverkoop van zonnepanelen. De relatief agressieve verkoop techniek zou volgens analisten niet meer passen bij de marktstatus.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Huurdezon zoekt:

Medewerker Sales

Huurdezon zoekt een Medewerker Sales
Fulltime • Amsterdam
Polyglot zoekt:

Customer Support Technician

For its client Polyglot is looking for a Customer Support Technician NL/ENG
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!