Solar Magazine - DMEGC-zonnepanelen verkrijgen certificering van Solarif
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
DMEGC-zonnepanelen verkrijgen certificering van Solarif

DMEGC-zonnepanelen verkrijgen certificering van Solarif


Na het voltooien van een positieve controle van de technische en financiële aspecten en de milieu-en arbeidsomstandigheden van de fabriek van DMEGC, heeft het Nederlandse Solar Insurance & Finance (Solarif) de DMEGC-zonnepanelen gecertificeerd. Dit betekent dat per direct afnemers van DMEGC hun zonne-energieprojecten kunnen verzekeren tegen ‘Inherent defect and warranty’.

Solarif voert bij de certificering een gespecialiseerde technische en financiële audit uit en is zo in staat kwaliteit van modules en omvormers te beoordelen. Deze beoordeling gebruikt Solarif om schade als gevolg van eigen gebrek aan modules of omvormers wel of niet te kunnen verzekeren. Deze optionele 'Eigen gebrek dekking' kan door eigenaren van pv-installaties worden afgenomen bovenop de operationele All Risk verzekering, mits de fabrikant is goedgekeurd en gecertificeerd. Eigen gebrek is een schade veroorzaakt door de aard of een gebrek van de verzekerde zaak zelf, met andere woorden: een slechte eigenschap van een verzekerde zaak, die niet veroorzaakt is door de inwerking van een buiten de verzekerde zaak liggende gebeurtenis. Door jaarlijks een audit uit te voeren waarborgt Solarif de kwaliteit van de gecertificeerde fabrikanten. De audit richt zich op de volgende vier aspecten van kwaliteit: materiaal, financiën, arbeid en milieu.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen, het op stoom komen van de uitrol van de realtime interface en de...
Vacatures
Coolblue Energie zoekt:

Accountmanager Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Utrecht
RABLE zoekt:

Account Manager

Fulltime (40 uur) - Delft
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!