Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tesla-oprichter Musk lanceert elektrische vrachtwagen met zonnepanelen
(foto: Tesla)

Tesla-oprichter Musk lanceert elektrische vrachtwagen met zonnepanelen

Tesla lanceert in september 2017 een elektrische vrachtwagen die mogelijkerwijs uitgerust is met zonnepanelen. Topman Elon Musk heeft de komst van het voertuig gemeld via social media.

Tesla-topman Elon Musk kondigde op de voor hem gebruikelijke wijze via Twitter de lancering van de truck aan. Het was al langer bekend dat Tesla aan de ontwikkeling van dit voertuigtype werkte, maar nieuw is dat Musk nu officieel meldt dat het voertuig in september onthuld wordt. Overigens willen woordvoerders van Tesla het bericht nog niet officieel bevestigen. Eerder deze maand onthulde Tesla al een 'slank en onopvallend' zonnepaneel aan voor consumenten.

In het Tesla ‘masterplan’ schreef het bedrijf enige tijd geleden echter al over de ‘Tesla Semi’: een semi-zelfrijdende truck om vrachttransport elektrisch en goedkoper te maken en veiliger voor de chauffeur.

Ryan Popple, directeur van de Amerikaanse elektrische busfabrikant Proterra, stelt tegenover Amerikaanse media dat hij verwacht dat Tesla de vrachtwagen met zonnepanelen gaat uitrusten: ‘Tesla kan in zijn eigen fabriek batterijen bouwen, deze in een vrachtwagen zetten en ze opladen met zonne-energie op het dak van de vrachtwagen.’ Vooral de binnenlandse markt in de Verenigde Staten zou overigens voor Tesla interessant zijn, omdat 70 procent van het binnenlandse transport er plaatsvindt met ‘semi-trucks’.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2018

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY Vlaamse solar markt blijft tientallen procenten groeien ‘Nederland verwelkomt in 2018 meer dan 1 gigawattpiek...
Vacatures
Autarco zoekt:

Customer Care & Support Engineer

Autarco zoekt een Customer Care & Support Engineer.
Fulltime • Eindhoven
Zon Advies Nederland zoekt:

Topadviseur zonnepanelen franchise

Zon Advies Nederland zoekt een topadviseur zonnepanelen franchise
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!