Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Woonbedrijf en ‘thuis: 20 procent huurders al akkoord met zonnepanelen’
(foto: Pixabay)

Woonbedrijf en ‘thuis: 20 procent huurders al akkoord met zonnepanelen’

20 procent van de huurders van de Eindhovense woningcorporaties Woonbedrijf en ‘thuis die een aanbod hebben ontvangen voor het plaatsen van zonnepanelen op hun woning, hebben dit al geaccepteerd.

Sinds kort kunnen bewoners zelf kiezen voor zonnepanelen op hun woning. Ze betalen daarvoor een vast bedrag per maand. Omdat hun energierekening omlaaggaat, gaan ze er financieel op vooruit. De 2 woningcorporaties willen de komende 10 jaar ruim 10.000 woningen van zonnepanelen voorzien.

‘20 procent van de huurders heeft al laten weten van het aanbod gebruik te maken’, zegt Ingrid van Gijzel, districtsmanager van Woonbedrijf. De corporaties verwachten dat meer mensen zullen volgen als ze bij hun buren zien hoe snel de zonnepanelen geïnstalleerd worden.

De huurders betalen gedurende 25 jaar maandelijks een vast bedrag aan servicekosten. ‘De besparing op de energierekening is gemiddeld 50 procent’, zeggen Van Gijzel en Reusken. De huurder krijgt op basis van zijn individuele energieverbruik en gezinssituatie een persoonlijk advies over het aantal te plaatsen zonnepanelen.

De daken van de woningen van Woonbedrijf en ’thuis zijn onderzocht op geschiktheid voor zonnepanelen. De corporaties keken naar de ligging en constructie van het dak en naar de hoeveelheid schaduwvrije ruimte. Op grond daarvan zijn 6 wijken geselecteerd en in totaal ongeveer 865 huurders van Woonbedrijf en ‘thuis aangeschreven.

Na een jaar evalueren Woonbedrijf en ‘thuis de aanpak in deze eerste wijken.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonnegilde B.V. zoekt:

Projectleider PV-installaties Woningbouw

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
Zelfstroom zoekt:

Monteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Papendrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!