Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
F&S Solar bouwt zonnepark Haarlemmermeer met 127.456 First Solar-zonnepanelen
(foto: Solar Energy-Works)

F&S Solar bouwt zonnepark Haarlemmermeer met 127.456 First Solar-zonnepanelen

SADC en F&S Solar hebben een overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van een zonnepark op de Groene Hoek in de gemeente Haarlemmermeer. Het krijgt 127.456 dunne filmzonnepanelen van First Solar.

Het is het eerste grootschalige zonnepark in Nederland dat met zonnepanelen van de Amerikaanse marktleider First Solar gebouwd wordt. De zonnepanelen – met een totaalvermogen van circa 16 megawattpiek – worden geplaatst op 26 hectare grond en gaan jaarlijks 15 megawattuur zonnestroom opwekken. In juli start FS Solar met de aanleg en in oktober 2017 zijn de zonnepanelen operationeel.

Het project is ontwikkeld in een samenwerking tussen gebiedsontwikkelaar SADC, Solar-Energy Works en F&S Solar. De redactie van Solar Magazine berichtte afgelopen december al over 4 grootschalige zonneparken die Solar-Energy Works momenteel ontwikkeld (red. zie het artikel op pagina 32 en 33) en waarbij enkel dunne film zonnepanelen gebruikt worden. F&S Solar, de Nederlandse dochter van het gelijknamige Duitse moederbedrijf, realiseerde afgelopen oktober in Brunssum een zonnepark van 2.100 zonnepanelen gerealiseerd. Eerder dat jaar kwam F&S Solar Holding BV in het nieuws omdat het in Geleen op het industrieterrein Chemelot voor een van zijn klanten een grote zonnepaneleninstallatie van 3,37 megawattpiek gaat realiseren met SDE+-subsidie.

SADC onderzoekt voor het zonnepark in Haarlemmermeer samen met F&S SOLAR op welke manier de stroom geleverd kan gaan worden aan de Green Datacenter Campus op Schiphol Trade Park. Het lokaal opwekken en verbruiken van energie past binnen de ambitie van gebiedsontwikkelaar SADC om bij te dragen aan ontwikkeling van circulaire werklocaties.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
PVO International zoekt:

Service Engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, 5248 NL 139
SolarComfort zoekt:

Monteur Zonnepanelem

32-40 uur - De Chamotte 32, 4191 GT Geldermalsen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!