Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
BinkSolar plaatst 1.900 zonnepanelen op daken station Eindhoven
(foto: ProRail/Arcadis)

BinkSolar plaatst 1.900 zonnepanelen op daken station Eindhoven

Bink Solar meldt 1.900 zonnepanelen te gaan plaatsen op het treinstation in Eindhoven. De zonnepanelen worden in opdracht van ProRail geplaatst op de perronkappen op station Eindhoven.

Eerder deze week meldde ProRail het grootste zonnedak van Nederland te willen realiseren. Op station Eindhoven gaan de zonnepanelen 60 procent van de stroom die ProRail daar verbruikt opwekken. Komende zomer worden de zonnepanelen geplaatst nu de gemeentelijke monumentencommissie ingestemd heeft met het plan.

Het rijksmonument station Eindhoven is geopend in 1956. In zijn huidige vorm kan het station het verwachte aantal reizigers van 115.000 per dag in 2020 niet aan. Station Eindhoven wordt daarom sinds 2013 verbouwd. In het eerste kwartaal van 2017 rond ProRail haar werkzaamheden af. NS gaat in 2017 verder met de renovatie van de stationshallen. Eind 2017 viert men de feestelijke heropening van station Eindhoven.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Performance Marketeer

Zelfstroom zoekt een Performance Marketeer
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Zon & Zo zoekt:

Werkvoorbereider E

Zon & Zo zoekt een Werkvoorbereider E
Fulltime • Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!