Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
BinkSolar plaatst 1.900 zonnepanelen op daken station Eindhoven
(foto: ProRail/Arcadis)

BinkSolar plaatst 1.900 zonnepanelen op daken station Eindhoven

Bink Solar meldt 1.900 zonnepanelen te gaan plaatsen op het treinstation in Eindhoven. De zonnepanelen worden in opdracht van ProRail geplaatst op de perronkappen op station Eindhoven.

Eerder deze week meldde ProRail het grootste zonnedak van Nederland te willen realiseren. Op station Eindhoven gaan de zonnepanelen 60 procent van de stroom die ProRail daar verbruikt opwekken. Komende zomer worden de zonnepanelen geplaatst nu de gemeentelijke monumentencommissie ingestemd heeft met het plan.

Het rijksmonument station Eindhoven is geopend in 1956. In zijn huidige vorm kan het station het verwachte aantal reizigers van 115.000 per dag in 2020 niet aan. Station Eindhoven wordt daarom sinds 2013 verbouwd. In het eerste kwartaal van 2017 rond ProRail haar werkzaamheden af. NS gaat in 2017 verder met de renovatie van de stationshallen. Eind 2017 viert men de feestelijke heropening van station Eindhoven.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Energiebedrijf Vrijopnaam zoekt:

Projectontwikkelaar Zon

32-40 uur - Crown Business Center, Rijen (omgeving Tilburg/Breda)
Zonmaat zoekt:

Senior Elektricien Zonnepanelen (m/v) Friesland

Fulltime (40 uur) - Frjentsjerterdyk 1, Sexbierum, Friesland, 8855 XC
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!