logo
wvhj2023
hero-image
25 maart 2014

Amsterdams gemeentemonument voorzien van vierenzestig zonnepanelen aan straatzijde

De installatie van vierenzestig zonnepanelen aan de Floris Versterstraat 10 in Amsterdam is een noviteit. Voor het eerst heeft een monumentaal pand in Amsterdam zonnepanelen gekregen die zichtbaar zijn vanaf de straat. Verantwoordelijk voor het...

De installatie van vierenzestig zonnepanelen aan de Floris Versterstraat 10 in Amsterdam is een noviteit. Voor het eerst heeft een monumentaal pand in Amsterdam zonnepanelen gekregen die zichtbaar zijn vanaf de straat. Verantwoordelijk voor het plan, de vergunning en de realisatie van het project is het Amsterdamse LENS BV.

Bas Janssen meldde zich afgelopen jaar bij LENS met het verzoek de mogelijkheden voor zonnepanelen op het pand te onderzoeken via het product Herman de Zonnestroomverdeler. Grootste obstakel was de monumentale status van het pand (een oude school aan de Floris Versterstraat) en de vorm van het dak waardoor de zonnepanelen in het zicht zouden komen te hangen. In het verleden kregen indieners van dit soort vergunningaanvragen steevast ‘nee’ op het rekest.

LENS-directeur Christiaan Brester ontwikkelde in overleg met Janssen een plan van aanpak voor een zonne-energie systeem dat volgens hem voldeed aan de eisen die gesteld worden aan de verduurzaming van monumenten. Met dit plan in de hand stapte hij naar Bureau Monumenten Amsterdam. Het overleg dat volgde resulteerde uiteindelijk in de toestemming van Bureau Monumenten Amsterdam en een vergunning van de gemeente Amsterdam om het pand verder te verduurzamen door middel van een langwerpig grid van vierenzestig all-black zonnepanelen met een vermogen van 17.280 Wattpiek. De installatie is recent in gebruik genomen.
Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten