Solar Magazine - ZonneEnergieKennisCentrum officieel van start
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ZonneEnergieKennisCentrum officieel van start

ZonneEnergieKennisCentrum officieel van start

Op de Zernike Campus in Groningen is maandag het ZonneEnergieKennisCentrum (ZEKC) officieel van start gegaan. Wethouder Joost van Keulen heeft de eerste testopstelling van zonnepanelen aangekoppeld en daarmee het ZEKC geopend. Het onafhankelijke ZonneEnergieKennisCentrum test zonnepanelen van verschillende leveranciers en maakt de prestaties van de zonnepanelen voor consumenten beter inzichtelijk.

De Stichting ZonneEnergieKennisCentrum (ZEKC) is een samenwerkingsverband van de Hanzehogeschool, Sunrenity en de Gemeente Groningen. Het ZEKC heeft tot doel de informatievoorziening over zonnepanelen richting de consument te verbeteren. Dat gebeurt door het uitvoeren van onafhankelijk benchmarkonderzoek in Nederlandse klimatologische omstandigheden, waarvan de resultaten continu online zichtbaar zijn, zullen worden gepubliceerd. Het onderzoek zal door studenten en onderzoekers van de Hanzehogeschool worden uitgevoerd. Op dit moment laten drie verschillende leveranciers de eerste testen uitvoeren op de Zernike Campus en de komende tijd zullen meer volgen. Daarnaast heeft het ZEKC tot doel om installatiebranche meer kennis te verschaffen over de techniek die komt kijken bij de installatie van zonnepanelen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
SolarNRG Trading B.V. zoekt:

Accountmanager Woningbouw

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
kWh People zoekt:

Software Product Owner Solar

Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!