Solar Magazine - SDE+-subsidie voor 12.000 zonnepanelen op gemeentedaken Rotterdam
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SDE+-subsidie voor 12.000 zonnepanelen op gemeentedaken Rotterdam
(foto: Gemeente Rotterdam)

SDE+-subsidie voor 12.000 zonnepanelen op gemeentedaken Rotterdam

De gemeente Rotterdam meldt in de tweede ronde van 2016 SDE+-subsidie toegekend te hebben gekregen. Het gaat om subsidie voor 12.000 extra zonnepanelen op het gemeentelijke vastgoed te liggen.

16 panden van de gemeente, waaronder zwembaden, worden voorzien van zonnepanelen. In 2016 zijn al 2.600 zonnepanelen geplaatst op 5 gemeentelijke panden. De overige panelen worden in het eerste kwartaal van 2017 geplaatst. Begin 2016 zijn ook ruim 900 panelen geplaatst op het Stadsarchief Rotterdam aan de Hofdijk.

Duurzaamheidswethouder Pex Langenberg: ‘De Zonnedakrevolutie krijgt steeds meer gestalte. Als gemeente hebben wij een belangrijke voorbeeldfunctie op het gebied van schone energie. Ik ben daarom heel blij met de toegekende subsidie voor nog eens 12.000 zonnepanelen die we gaan leggen op ons gemeentelijk vastgoed in Rotterdamse wijken. Zij dienen ook ter inspiratie voor Rotterdammers. Voor bewoners zijn er steeds meer mogelijkheden om stroom via zonne-energie op te wekken, ook als je geen eigen dak hebt.’

Afgelopen oktober kondigde de gemeente Rotterdam tijdens Nationale Klimaattop de schooldakrevolutie aan: de havenstad gaat op 80 daken van scholen zonnepanelen laten aanbrengen. Bovendien werd in april 2016 de Rotterdamse wens voor 100 hectare zonneparken openbaar gemaakt.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen, het op stoom komen van de uitrol van de realtime interface en de...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Coordinator Service & Onderhoud

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Sunprojects B.V. zoekt:

Project Engineer

32-40 uur - Uilenstede 475
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!