Solar Magazine - Nationale Klimaattop: Rotterdam kondigt start schooldakrevolutie aan
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nationale Klimaattop: Rotterdam kondigt start schooldakrevolutie aan
(foto: Gemeente Rotterdam)

Nationale Klimaattop: Rotterdam kondigt start schooldakrevolutie aan

De gemeente Rotterdam heeft tijdens Nationale Klimaattop de schooldakrevolutie aangekondigd: de havenstad gaat op 80 daken van scholen zonnepanelen laten aanbrengen.

Rotterdam kondigde eerder dit jaar al het ‘Klimaatakkoord Rotterdam Parijs’ aan om maatregelen van het internationale klimaatakkoord te vertalen naar de Rotterdamse situatie. Daarbij werd het plaatsen van zonnepanelen op scholen al bekendgemaakt, als ook de komst van 100 hectare zonneparken. Al Gore verrichtte eerder deze maand de aftrap van de Schooldakrevolutie in Haarlemmermeer.

Tijdens de Nationale Klimaattop heeft Rotterdam een intentieverklaring getekend die op een later moment met de die schoolbesturen die willen deelnemen nog wordt bekrachtigd. In principe is het voor alle Rotterdamse scholen mogelijk om deel te nemen. Dit is slechts één van de voorgenomen maatregelen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen, het op stoom komen van de uitrol van de realtime interface en de...
Vacatures
Wattkraft Benelux zoekt:

Senior Business Developer Energy Storage Solutions

32-40 uur - Utrecht
RABLE zoekt:

Account Manager

Fulltime (40 uur) - Delft
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!