Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Breda en BredaDuurSaam ondertekenen intentieovereenkomst voor mobiel zonnepark bij Princeville

Breda en BredaDuurSaam ondertekenen intentieovereenkomst voor mobiel zonnepark bij Princeville

Breda DuurSaam en de gemeente Breda hebben een intentieovereenkomst ondertekend voor de realisatie van een 'ZonneWIJde' in Breda. De afgelopen drie jaar heeft Breda DuurSaam gewerkt aan een plan om energie op te wekken op braakliggende terreinen door middel van een mobiele installatie van zonnepanelen. Met de ondertekening van de intentieovereenkomst zijn de laatste hobbels genomen en kan Breda DuurSaam aan de slag met de realisatie van de ZonneWIJde in het Rithmeesterpark. Breda DuurSaam zocht een locatie van minimaal anderhalve hectare voor de plaatsing van mobiele zonnepanelen. Door gebruik te maken van mobiele panelen kan het zonnepark verplaatst worden naar een ander braakliggend terrein wanneer ruimtelijke ontwikkelingen daarom vragen. In overleg met Breda DuurSaam is gekozen voor een locatie op het Rithmeesterpark.

Nu de intentieovereenkomst is getekend, kan Breda DuurSaam betrokken burgers en bedrijven werven om te investeren in de ZonneWIJde Breda. Gezamenlijk investeren is noodzakelijk om de ZonneWIJde Breda te kunnen realiseren. Wanneer door toekomstige ontwikkelingen geen plaats meer is voor een ZonneWIJde, krijgt het zonnepark een andere locatie toegewezen. In de intentieovereenkomst zijn daarover voorwaarden opgenomen zodat de definitieve ontwikkeling van het Rithmeesterpark niet wordt belemmerd. In dat geval krijgt Breda DuurSaam zes maanden de tijd om de ZonneWIJDe te verplaatsen naar een ander perceel waarnaar gezamenlijk gezocht zal worden.
Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Klantenservice medewerker

Zonmaat zoekt een klantenservice medewerker.
Fulltime • Heerhugowaard
ECONNETIC zoekt:

Consultant duurzame energie Flevoland

ECONNECTIC zoekt een consultant duurzame energie Flevoland
32-40 uur per week • Driebergen-Rijsenburg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!