logo
wvhj2023
(foto: Solarpark Zeeland)
(foto: Solarpark Zeeland)
22 december 2016

SDE+-subsidie toegekend: Zeeland krijgt zonnepark van 50 megawattpiek

Solarpark Zeeland en ib vogt melden dat Solarpark Scaldia, het grootste zonne-energie park van Nederland, er definitief komt. Het een en ander is nu officieel doordat er SDE+-subsidie toegekend is aan het zonnepark.

Met dit project is een investering van circa 40 miljoen euro gemoeid. Hans Hoven, directeur van Solarpark Zeeland het bedrijf dat het zonnepark ontwikkelde en Carl von Braun, directeur van ib vogt, hebben de overeenkomst voor de bouw en exploitatie van het project ondertekend. Het park wordt gebouwd met de zonnepanelen in een oost-westopstelling. ib vogt start met de aanleg van het park zodra vaststaat wanneer de stroomaansluiting voor het park gerealiseerd kan worden. De  bouwwerkzaamheden beginnen naar verwachting in het voorjaar van 2017 en ib vogt heeft als doel voor het einde van het jaar de eerste zonne-energie te kunnen leveren.

Begin november werd al duidelijk dat Hans Hoven, de initiatiefnemer van het destijds nog in aanbouw zijnde en 116.334 zonnepanelen tellende zonnepark in Delfzijl, SDE+-subsidie had aangevraagd voor het zonnepark van 50 megawattpiek (red. goed voor circa 140.000 zonnepanelen) in Zeeland. Het zonnepark, dat de naam Solarpark Scaldia bedraagt, moet in de vorm van 4 afzonderlijke stroken gerealiseerd worden rond industriegebied Vlissingen-Oost. Het verkrijgen van SDE+subsidie was cruciaal voor het doorgaan van het bouw van het park. Hoven vroeg in de derde fase van de najaarsronde van de SDE+-regeling subsidie aan. Daarmee liep de ondernemer het risico de subsidie mis te lopen, omdat de regeling al in de tweede fase overtekend was. Hoeveel zonnestroomprojecten in totaal subsidie hebben gekregen is overigens nog niet bekend.

De omgevingsvergunning voor het zonnepark is al door gemeente Borsele afgegeven. Enkel de toekenning van subsidie voor het 43 hectare tellende zonnepark was daarmee nog een sta in de weg.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten