Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ecorus ontwikkelt en exploiteert 3 zonneparken voor Leeuwarden Vrij-Baan
(foto: Leeuwarden Vrij Baan)

Ecorus ontwikkelt en exploiteert 3 zonneparken voor Leeuwarden Vrij-Baan

Ecorus Projects gaat in opdracht van Leeuwarden Vrij-Baan 3 zonneparken in Leeuwarden ontwikkelen en exploiteren. Voor 2 van de parken is SDE+-subsidie verkregen.

Ecorus is winnaar van een aanbesteding die afgelopen zomer al werd aangekondigd. Het zijn volgens de betrokkenen de eerste zonneparken in de gemeente Leeuwarden. Bij de aanleg van de Haak om Leeuwarden hebben de samenwerkingspartners van Leeuwarden Vrij-Baan  als ambitie vastgelegd dat de weg duurzamer moest zijn dan een traditionele weg. Niet alleen door energie te besparen, met led-verlichting en energiezuinige installaties, maar ook door duurzame energieopwekking langs de weg. Door de ‘overhoeken’ te benutten voor zonneparken, kan duurzame energie worden opgewekt.

Overhoeken zijn locaties die na de komst van de Haak geen functie meer hebben, omdat ze niet geschikt zijn voor bijvoorbeeld landbouw of wonen. 2 van de zonneparken – De Zwette en Drachtsterweg – komen op grond van de gemeente Leeuwarden. Zonnepark Hemriksein is het eerste zonnepark dat op grond van het Rijksvastgoedbedrijf wordt ontwikkeld. Voor 2 van de parken is dus SDE+-subsidie verkregen. Deze subsidies worden overgedragen aan Ecorus.  Vanaf het voorjaar van 2018 moeten de 3 zonneparken circa 4 megawattpiek operationeel zijn.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
AliusEnergy zoekt:

Service coördinator

AliusEnergy zoekt een service coördinator.
Fulltime • Eersel
Ecotecworld Nederland BV zoekt:

Technisch projectleider PV-installaties

Ecotecworld Nederland BV zoekt een technisch projectleider PV-installaties
Fulltime • Coevorden
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!