logowvhj2023
(foto: Leclanché)
(foto: Leclanché)
25 november 2016

Leclanché gaat met Chinees Narada Power lithium-ionbatterijen maken

De Zwitserse energieopslagleverancier Leclanché gaat samen met het Chinese bedrijf Nara Power Source lithium-ionbatterijen ontwikkelen en produceren, onder meer voor de Chinese markt.

In 2017 moet er hiertoe in Hangzhou een fabriek geopend worden met de capaciteit om jaarlijks 2,5 gigawattuur aan lithium-ionbatterijen te gaan produceren op basis van Leclanchés technologie voor lithium-titanaat batterijen (LTO).

Anil Srivastava, chief executive officer van Leclanché over de samenwerking: ‘Dit is een gamechanger en positioneert onze bedrijven in de positie om wereldwijd marktleider te worden. Als alliantie zullen wij de breedst mogelijke range aan batterijsystemen gaan maken die in tal van markten gecommercialiseerd zullen worden; van stationare opslag tot mobiliteits-, zakelijke en industriële toepassingen.’

Leclanché maakte begin september nog bekend dat de omzet in de eerste helft van 2016 met 65 procent gestegen is. Het bedrijf meldde toen vanaf 2018 een aanzienlijke groei te gaan realiseren.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.