Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eneco en Solar Team Eindhoven slaan handen ineen
(foto: Bart van Overbeeke)

Eneco en Solar Team Eindhoven slaan handen ineen

Solar Team Eindhoven (red. van de Technische Universiteit Eindhoven) en Eneco slaan de handen ineen om de gezinsauto op zonne-energie voor het grote publiek toegankelijk te maken.

Naast het uitwisselen van technische kennis adviseert Eneco de studenten van Solar Team Eindhoven verder op het gebied van agile werken, projectmanagement, marketing en teamontwikkeling.

Jeroen Overgoor, directeur Communicatie Eneco: ‘Elke dag met de auto naar werk, in het weekend boodschappen doen en met het hele gezin naar opa en oma. En je hebt er alleen duurzame energie voor nodig. Dat is de droom van studenten van Solar Team Eindhoven en sluit nauw aan bij onze kijk op de toekomst. Wij investeren in de transitie naar elektrisch vervoer en hebben inmiddels veel kennis opgedaan over elektrisch rijden. Die kennis gaan we inzetten om deze studenten te helpen bij het bouwen en verder ontwikkelen van de ideale gezinsauto op zonne-energie.’

Solar Team Eindhoven neemt deel aan de World Solar Challenge 2017 in Australië. Hiermee laat het team de wereld zien dat lange afstanden rijden op zonne-energie mogelijk is. Tijdens de twee laatste edities in 2013 en 2015 is het team uit Eindhoven wereldkampioen geworden met hun gezinsauto’s Stella en Stella Lux. Op dit moment is het team bezig met het ontwerpen van de nieuwe auto, die in juni 2017 gepresenteerd wordt aan het grote publiek.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zonnepanelen op het dak zoekt:

Veiligheidscoördinator

Zonnepanelen op het dak zoekt een Veiligheidscoördinator.
Fulltime • Barneveld
Libra Energy zoekt:

Warehouse medewerker (parttime)

Libra Energy zoekt een Warehouse medewerker (parttime)
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!