Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaanderen verwelkomt 10.656 zonnepanelensystemen in eerste helft 2016
(foto: Stock)

Vlaanderen verwelkomt 10.656 zonnepanelensystemen in eerste helft 2016

Energieminister Bart Tommelein heeft bekendgemaakt dat Vlaanderen in de eerste helft van 2016 10.656 pv-installaties bij particulieren heeft verwelkomd. Over het vermogen in megawattpiek zijn geen details onthuld.

Vlaanderen heeft volgens de cijfers van Tommelein daarmee de grens van 250.000 particuliere pv-installaties overschreden. De regionale verschillen zijn groot. Zo zijn er in Limburg 56 installaties per duizend inwoners, terwijl dat in de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant maar 33 per duizend inwoners zijn. Het gemiddelde voor Vlaanderen is 39 installaties.

De top 10 van de Vlaamse gemeenten met meeste installaties zijn bijna allemaal afkomstig uit de provincie Limburg. Opglabbeek leidt de dans met 87 installaties per 1.000 inwoners. Onderaan de lijst is Antwerpen een opvallende naam, terwijl Drogenbos met 6 installaties per 1.000 inwoners de rode lantaarn draagt.

Opvallend is dat er in de eerste helft van 2016 maar 55 grote installaties zijn bijgekomen. ‘Ik wil de bedrijven en overheden oproepen om hun daken te benutten’, aldus Tommelein. ‘Dat kan door zelf te investeren in installaties, maar dat kan evengoed door hun daken ter beschikking te stellen voor klanten, buren en werknemers.’

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

1ᵉ Elektromonteur

Zonneplan zoekt een 1ᵉ Elektromonteur
Fulltime • Nederland
Green Energy Company zoekt:

Planner / administratief medewerker

Green Energy Company zoekt een Planner / administratief medewerker
Fulltime • Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!