Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
IEA: dagelijks 500.000 zonnepanelen geïnstalleerd, marktaandeel in 2021 9 procent
(foto: India)

IEA: dagelijks 500.000 zonnepanelen geïnstalleerd, marktaandeel in 2021 9 procent

In de nieuwste editie van het ‘Medium-Term Renewable Market Report’ voorspelt het Internationaal Energieagentschap (IEA) dat er in 2021 13 procent meer duurzame energiesystemen zullen zijn dan tot op heden gedacht.

De nieuwste voorspelling is vooral een stuk rooskleuriger door het recordjaar 2015 waarin 153 gigawatt aan hernieuwbare energiesystemen werd verwelkomd. Afgelopen kalenderjaar werden er volgens het IEA wereldwijd dagelijks maar liefst een half miljoen zonnepanelen geïnstalleerd. Het recordjaar (red. met een groei van 15 procent ten opzichte van 2014) is voor het IEA reden om zijn ‘vijfjaren’-voorspelling fors te verhogen. Vooral het vergrote politieke draagvlak voor hernieuwbare energie in Amerika, China, India en Mexico is voor het IEA aanleiding om de voorspelling te verhogen.

Tot en met 2021 zal de kostprijzen van zonnestroom volgens het IEA met een kwart dalen en voor windenergie op land met 15 procent. Waar zonne-energie nu een marktaandeel van 4 procent heeft (red. in 2015), zal dit volgens IEA toenemen naar 9 procent in 2021. De dans zal tezijnertijd nog altijd geleid worden door waterkracht (59 procent marktaandeel) en windenergie (21 procent marktaandeel).

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

Service- en onderhoudstechnicus buitendienst

SolarEdge zoekt een Service- en onderhoudstechnicus buitendienst
Fulltime • Regio Eindhoven
Zonneplan zoekt:

Backend PHP Developer

Zonneplan zoekt een Backend PHP Developer
Fulltime • Zwolle
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!