logo
wvhj2023
(foto: Rijksoverheid)
(foto: Rijksoverheid)
4 oktober 2016

Minister Kamp kondigt 4 belangrijke energiebeleidsstukken aan

Minister Kamp van Economische Zaken heeft aangekondigd dit najaar 4 belangrijke beleidsstukken op het terrein van energie naar de Tweede Kamer toe te sturen, onder meer over het Energieakkoord.

De rapport die minister Kamp heeft aangekondigd zijn:

  1. Bevindingenrapport Energiedialoog: het bevindingenrapport van de Energiedialoog vat de bevindingen samen van de ongeveer 130 dialoogsessies die tussen april en juli 2016 hebben plaatsgevonden. Het rapport is een belangrijke basis voor de Energieagenda (zie onder).
  2. Evaluatie van het Energieakkoord en Nationale Energieverkenning 2016: de evaluatie van het Energieakkoord en de Nationale Energieverkenning (NEV) 2016 geven gezamenlijk inzicht in het functioneren van het Energieakkoord en de realisatie van de in het Energieakkoord afgesproken doelen. De NEV 2016 geeft daarnaast ook breder inzicht in de staat van de energiehuishouding in Nederland.
  3. Energieagenda: in het Energierapport is aangekondigd dat, op basis van de uitkomsten van de Energiedialoog, het kabinet zal komen met een beleidsagenda voor de verdere vormgeving van de energietransitie. Het doel van deze Energieagenda is een meer concrete invulling te geven aan het energiebeleid na 2023, gericht op een CO2-arme energievoorziening in 2050. De focus zal daarbij primair liggen op de stappen die in de periode tot 2030 moeten worden gezet.
  4. Reactie op motie over het uitfaseren van kolencentrales en uitwerking maatregelen Urgenda-vonnis.
Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten