Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Chinese overheid wil fors snijden in feed-in tarieven
(foto: China)

Chinese overheid wil fors snijden in feed-in tarieven

De National Energy Administration (NEA) van China heeft onofficieel aangekondigd fors te gaan snijden in de feed-in tarieven. Daarmee ligt volgens marktanalisten een groot gevaar op de loer voor Chinese fabrikanten.

De Chinese zonnecel- en zonnepaneelfabrikanten wisten in de eerste helft van 2016 maar liefst 20 gigawattpiek aan zonnepanelen te installeren in eigen land. Iets wat als de NEA de feed-in tarieven (FIT) definitief verlaagd in 2017 vermoedelijk niet het geval zal zijn.

Diverse Chinese media maken namelijk melding van een document van China's National Development and Reform Commission (NDRC). In het adviesdocument, ‘The notification of FIT adjustment for new energy’ geheten en dat nog open staat voor discussie met de markt, wordt voorgesteld de feed-in tarieven fors te verlagen.

De FIT voor grondgebonden zonneparken worden met respectievelijk 23 tot 37 procent gekort, afhankelijk van de regio. Voor de markt van 'distributed pv' (red. veelal dakgebonden installaties bij bedrijven, scholen en ziekenhuizen) loopt dit zelfs op tot 52 procent, met een minimum verlaging van 28 procent. Ook hier is het een en ander afhankelijk van de regio. De regio’s met de meeste zonnepaneleninstallaties krijgen het minste subsidies. In totaal is China door de NEA in 3 regio’s opgedeeld. Wanneer het definitieve besluit valt over het reduceren van de FIT is nog onbekend.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
NPG zoekt:

Call agent

NPG zoekt een call agent
Fulltime • Riemst (B)
Anoniem zoekt:

Customer Support Technician – Solar

Een anoniem bedrijf zoekt een Customer Support Technician – Solar
Fulltime • Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!