Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
‘Energietrends 2016’: ‘Kostprijs opwekken zonnestroom 7,5 tot 12,5 cent per kilowattuur’
(foto: AERspire)

‘Energietrends 2016’: ‘Kostprijs opwekken zonnestroom 7,5 tot 12,5 cent per kilowattuur’

Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en brancheorganisaties Energie-Nederland en Netbeheer Nederland hebben het rapport ‘Energietrends 2016’ gepresenteerd.

In de publicatie zijn cijfers over de energievoorziening in samenhang gepresenteerd. Hoe is het gesteld met de energievoorziening in Nederland? Slagen we erin om meer duurzame energie op te wekken? Hoeveel elektrische auto’s zijn er op de weg? Hoe betrouwbaar zijn onze energienetten? Deze en andere vragen worden beantwoord in het rapport.

De publicatie laat volgens de initiators zien dat de energievoorziening in Nederland steeds duurzamer wordt. Steeds meer partijen gaan met de energietransitie aan de slag. De energiebedrijven investeren in duurzame alternatieven voor fossiele energieproductie. De hoeveelheid zonnepanelen op daken blijft sterk groeien. Hierover schrijft men het volgende: ‘Het vermogen aan zonnepanelen bij huishoudens blijft sterk groeien. Uit cijfers van brancheorganisatie Netbeheer Nederland blijkt dat een totaal vermogen van 1.407 megawatt is geregistreerd op 1 januari 2016. Dit omvat in totaal 299.765 huishoudens met zonnepanelen. In april 2014 was nog 651 megawatt geregistreerd met 162.422 zonnepaneelinstallaties. Het CBS rapporteert voor eind 2015 een totaal opgesteld vermogen, dus ook buiten huishoudens, van 1485 megawatt.’

Over de kostprijs van het opwekken van zonnestroom stellen de onderzoekers tenslotte: ‘De kosten van elektriciteitsopwekking met zonnepanelen blijven dalen. De kostprijs per kilowattuur voor een grotere installatie bedraagt inmiddels tussen de 7,5 en 12,5 eurocent’.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Zin in een dikke baan?

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
KiesZon zoekt:

Commercieel Projectleider

Fulltime (40 uur) - 5248 NL
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!