Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solar Boat Twente Team van start
(foto: Dutch Solar Challenge)

Solar Boat Twente Team van start

Een groep van 15 studenten van de Universiteit Twente is in september van start gegaan met het Solar Boat Twente Team. Het doel is een top 3-klasseringen behalen bij het WK in juli 2017.

De studenten bouwen hiertoe een boot die volledig wordt aangedreven door zonne-energie. Het vindt komend jaar in Monaco plaats. De voorbereidingen lopen al ruim een half jaar, maar vanaf nu is het kantoor op de universiteitscampus in Enschede officieel geopend. Tot de Kerst werkt het technisch team eerst hard aan een goed ontwerp, zodat de boot eind april gepresenteerd kan worden. ‘We proberen innovaties in gang te zetten op gebied van duurzaamheid en technologie’, aldus de teamleider.

De eerste echte beproeving van de zonneboot is eind mei 2017 op de Eneco ZonnebootRace in Akkrum te Friesland. Hier gaan de studenten de regio vertegenwoordigen als het enige Overijsselse team. De tijd na het NK zal volop benut worden om elk detail van de boot te optimaliseren, zodat het team zijn ambities voor Monaco kan verwezenlijken.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
PVO International zoekt:

Logistiek planner

PVO International zoekt een logistiek planner
Fulltime • Rosmalen
E2-Energie zoekt:

Solar monteur

E2-Energie zoekt een elektromonteur
Fulltime • Duiven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!