Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Oekraïne wil zonnepark in onbewoonbare zone Tsjernobyl
(foto: Tsjernobyl)

Oekraïne wil zonnepark in onbewoonbare zone Tsjernobyl

Oekraïne wil op de plek waar in 1986 de kernramp plaatsvond een zonnepark van 4 megawattpiek realiseren. Het plan is onderdeel van het programma van het land waarmee 3 miljard dollar in zonne-energie gepompt wordt.

Het zonnepark gaat een groot gedeelte beslaan van de zogenaamde onbewoonbare zone in Tsjernobyl. De gronden zijn door de kernramp nog altijd ongeschikt voor de landbouw, evenals voor andere productieactiviteiten. Volgens de Oekraïense minister van Milieu Ostap Semerak is het dus wel geschikt voor zonnepanelen.

Het zonnepark zou nog dit jaar gerealiseerd moeten worden. Volgens de minister hebben al 2 investeringsmaatschappijen uit Amerika en 4 energiebedrijven interesse getoond in de realisatie van het zonnepark.

Het plan is onderdeel van het beleid van de regering waarbij tot 2020 3 miljard Amerikaanse dollar in zonne-energiebedrijven geïnvesteerd wordt. In 2020 wil Oekraïne voor 11 procent op duurzame energie functioneren en zonnestroom wordt als een van de kansrijke technologieën gezien. Oekraïne heeft momenteel de beschikking over 453 megawattpiek aan pv-vermogen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
AliusEnergy zoekt:

Applicatie/interface software ontwikkelaar

AliusEnergy zoekt een applicatie/interface software ontwikkelaar.
Fulltime • Eersel
NPG zoekt:

Call agent

NPG zoekt een call agent
Fulltime • Riemst (B)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!