Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Frankrijk kondigt tender voor 3 gigawattpiek zonnepanelen aan
(foto: Stock)

Frankrijk kondigt tender voor 3 gigawattpiek zonnepanelen aan

Frankrijk heeft een tender aangekondigd voor de uitrol van 3 gigawattpiek aan zonnepanelen. De tender bestaat uit 6 rondes van 500 megawattpiek; de eerste eind op 1 februari 2017.

De laatste tender eind in juni 2019. Via de tenders kunnen grondgebonden pv-systemen gerealiseerd worden met een vermogen van 500 kilowattpiek tot 17 megawattpiek.

Naar alle waarschijnlijkheid is iedere ronde 65 van de 500 megawattpiek bestand voor zonnecarports met een vermogen van 500 kilowattpiek tot 10 megawattpiek. Voor zonneparken groter dan 5 megawattpiek is 300 megawattpiek beschikbaar. De resterende 135 megawattpiek gaat naar zonneparken met een vermogen van 500 kilowattpiek tot 500 kilowattpiek.

Frankrijk heeft overigens de ambitie om in 2023 over 20 gigawattpiek aan zonnepanelen te beschikken. Aan het einde van het eerste kwartaal van 2016 bedroeg het opgestelde vermogen zo'n 6,7 gigawattpiek.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Pure Energie zoekt:

Adviseur omgevingsmanagement Zon

Pure Energie zoekt een Adviseur omgevingsmanagement Zon
Fulltime • Enschede
Statkraft zoekt:

Project Developer Wind

Statkraft is looking for a Project Developer Wind (2FTE)
Fulltime • Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!