Ankerzon wordt geleid door Arjan in ’t Anker. Met 2 bedrijven, Ankerzon B.V. en Anker NRG B.V. bedient, wil de ondernemer zowel de particuliere als de zakelijke markt bedienen. Om de opstart van Ankerzon succesvol te laten zijn is volgens de betrokkenen 200.000 euro groeikapitaal nodig dat nu is opgehaald via het crowdfundingsplatform. Ankerzon bood investeerders een rentepercentage aan van 8 procent gedurende 60 maanden.
‘Ankerzon importeert uitsluitend in Europa geproduceerde zonnepanelen uit Duitsland’, is te lezen op het investeringsplatform. ‘Om het overzichtelijk te houden voor de klant bestaat het assortiment van Ankerzon altijd uit niet meer dan 3 verschillende soorten zonnepanelen. De aangeboden panelen zijn ingekocht omdat ze op dat moment de beste prijs-kwaliteitsverhouding hadden. De klant kiest online zelf de panelen en ziet na het invullen van enkele gegevens meteen wat de kosten zijn én wat de opbrengst is van de gekozen opstelling. Vervolgens gaan de medewerkers van Ankerzon aan de slag.’
Ankerzon B.V. is opgericht in januari 2016 en gevestigd in Sassenheim. Naast Ankerzon B.V. is ook de groothandel Anker NRG B.V. opgericht. Arjan in ’t Anker is de enige eigenaar van de Holding Anker B.V. Er zijn in totaal 12 medewerkers op het gebied van sales, administratie, marketing, techniek, callcenter en montage werkzaam bij het bedrijf. Daarnaast is er een pool van flexibele monteurs zodat we alle opdrachten kunnen aannemen.
Kapitaal op Maat stelt het volgende op zijn website over het risico van investeren in AnkerZon: ‘In combinatie met de geleverde cijfers en de gehanteerde uitgangspunten stellen we vast dat dit project een hoog risico heeft voor de investeerders.’ De aanvraag van deze lening is beoordeeld op basis van de geprognosticeerde cijfers van 2016 en 2017. De omzet zal volgens de prognose naar verwachting oplopen van 2 miljoen euro in 2016 naar 6 miljoen euro in 2017. De onderneming draait sinds het vierde kwartaal van 2015 en heeft tot op heden over 2016 ruim 70.000 euro omzet behaald.
Recent kwam het crowdfundingsplatform Kapitaal op Maat nog in het nieuws omdat het ook geld ophaalde voor het recent failliet gegane zonnepanelenbedrijf Elektromate.