Solar Magazine - Trina Solar zet laatste stappen naar privatisering, einde beursnotering in zicht
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Trina Solar zet laatste stappen naar privatisering, einde beursnotering in zicht
(foto: Trina Solar)

Trina Solar zet laatste stappen naar privatisering, einde beursnotering in zicht

’s Werelds grootste zonnepanelenfabrikant, Trina Solar, heeft aangekondigd een overeenkomst gesloten te hebben waardoor het bedrijf zijn beursnotering beëindigd en weer in ‘privéhanden’ terechtkomt.

Het bedrijf heeft een fusieovereenkomst gesloten met Fortune Solar Holdings Limited en Red Viburnum Company Limited (red. al onderdeel van het Trina-concern). De fusie, die vermoedelijk in het eerste kwartaal van 2017 afgerond wordt, zorgt ervoor dat Trina Solar van de beurs gehaald wordt en er is een bedrag van  1,1 miljard dollar mee gemoeid. Na de fusie zal Trina’s huidige voorzitter en oprichter, Jifan Gao, met enkele andere bedrijven samen via een ‘all-cash’ transactie Trina Solar overnemen. Zo denkt Gao zijn bedrijf de vrijheid te kunnen geven om aan de langetermijnstrategie te werken.

Volgens Bloomberg weerspiegelt de beëindiging van de beursnotering de frustratie bij Chinese zonne-energiebedrijven dat zij ondanks hun winstcijfers en records qua productie, levering en installaties van zonnepanelen nog altijd te maken hebben met aandelenverliezen. Naast Trina Solar zou ook JA Solar zijn beursnotering willen beëindigen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zonnepanelen op het Dak BV zoekt:

PV Designer / Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Barneveld
SolarToday zoekt:

Commercieel administratief medewerk(st)er

32-40 uur - Hendrik Figeeweg 1R, 2031BJ Haarlem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!