Solar Magazine - GTM: ‘Duitse energieopslagmarkt verelfvoudigt tot en met 2021’
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GTM: ‘Duitse energieopslagmarkt verelfvoudigt tot en met 2021’
(foto: GTM Research)

GTM: ‘Duitse energieopslagmarkt verelfvoudigt tot en met 2021’

De Duitse energieopslagmarkt verelfvoudigt tot en met het kalenderjaar 2021. Dit blijkt uit het nieuwe rapport ‘The German Energy Storage Market’ van GTM Research.

GTM Research stelt vast dat de opslagmarkt – die eind 2015 67 megawatt opgesteld energieopslagvermogen kende; goed voor 128 megawattuur – vorig jaar een waarde had van 169 miljoen dollar.  De Duitse subsidie op energieopslagsystemen – die ieder half jaar met 3 procent verlaagd wordt en momenteel 22 procent van de systeemkosten dekt – zorgt er volgens GTM voor dat de residentiële markt ook de komende jaren de dans zal leiden. 49 procent van de opslagsystemen die in 2021 geïnstalleerd zal worden, vindt zijn weg naar een particulier voorspelt GTM.

Tezamen met de andere afzetmarkten zal dit er volgens de onderzoekers voor zorgen dat de markt zich tot en met 2021 verelfvoudigt. Voor het kalenderjaar 2016 voorspelt GTM een afzet van 161 megawattopslag vermogen, goed voor 274 megawattuur.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Stel... zoekt:

Senior Consultant zonne-energie

32-40 uur - 3972 LK
Zon Advies Nederland zoekt:

Financieel medewerker(st)er

32-40 uur - Elst, 6662NE
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!