Solar Magazine - GCL investeert 24,3 miljoen dollar in Chinese batterijfabriek
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GCL investeert 24,3 miljoen dollar in Chinese batterijfabriek
(foto: GCL)

GCL investeert 24,3 miljoen dollar in Chinese batterijfabriek

GCL, voornamelijk bekend van de productie van zonnepanelen, gaat 24,3 miljoen dollar in een batterijfabriek investeren. De fabriek die in China komt krijgt een productiecapaciteit van 500 megawattuur.

De fabriek komt te staan in Suzhou. Dat GCL toetreedt tot de markt van energieopslag werd 2 maanden geleden al bekend, toen het bedrijf aankondigde een energieopslagsysteem voor de Australische consumentenmarkt te lanceren. GCL System Integration Technology Co. Ltd, kortweg GCL, is onderdeel van de Golden Concord Group. De roots van het bedrijf gaan terug naar 1990, maar in de afgelopen maanden heeft het bedrijf daadwerkelijk haar hoofd boven het maaiveld uitgestoken. Volgens diverse marktanalisten zou GCL inmiddels tot de Silicon Module Super League behoren, de 6 grootste zonnecel- en zonnepaneelfabrikanten ter wereld.

Ondanks dat nog niet bekend is wanneer de nieuwe batterijenfabriek van GCL zijn deuren zal openen, is wel al bekend dat 80 procent van de productiecapaciteit van 500 megawattuur aan batterijen bestemd zal zijn voor thuisbatterijen. Dit betekent dat circa 100 megawattuur bestemd is voor commerciële opslagsystemen en 400 megawattuur voor thuisaccu’s.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Stel... zoekt:

Senior Consultant zonne-energie

32-40 uur - 3972 LK
Winst uit je woning zoekt:

Teamleider Verduurzaming

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!