Solar Magazine - VDL Groep en Scholt Energy Control starten joint-venture voor energieopslag
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
VDL Groep en Scholt Energy Control starten joint-venture voor energieopslag
(foto: VDL)

VDL Groep en Scholt Energy Control starten joint-venture voor energieopslag

VDL Groep en Scholt Energy Control stappen via een joint-venture – V-Storage geheten – in de markt van energieopslag. De eerste batterij van het bedrijf wordt nog dit jaar geplaatst bij een VDL-divisie.

V-Storage richt zich op innovaties op het gebied van energieopslag. Vanwege de omschakeling naar elektrisch busvervoer ontstaan voor zowel de busfabrikant als de energieleverancier voor de zakelijke markt nieuwe uitdagingen en kansen. De krachten van beide bedrijven op het gebied van energieopslag worden vanaf nu gebundeld in V-Storage.

VDL Enabling Transport Solutions (VDL ETS) en Scholt Energy Services, de innovatietakken van beide bedrijven, gaan onder andere oude batterijen van bussen hergebruiken om daarmee grote batterijsystemen te vormen voor energieopslag. Door deze batterijen strategisch op te laden – bijvoorbeeld als op zonnige, windrijke dagen veel elektriciteit wordt opgewekt met zonnepanelen en windmolens – wordt optimaal gebruik gemaakt van de volatiliteit van de energiemarkt. Een overschot aan (goedkope) stroom wordt namelijk opgeslagen voor momenten dat het aanbod lager is (en de stroom duurder). De op gunstige momenten opgeslagen elektriciteit wordt vervolgens gebruikt om elektrische bussen op te laden en dient daarnaast als reservecapaciteit om pieken in de stroomvraag op te vangen.

De eerste batterij van V-Storage wordt nog dit jaar geplaatst op het terrein van VDL ETG in Eindhoven. VDL Groep en Scholt Energy Control verwachten daarna het aantal batterijen en de toepassing daarvan snel uit te breiden. V-Storage kan volgens de bedrijven een grote bijdrage gaan leveren aan de toepassing van energieopslag voor het elektrisch vervoer in Nederland.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Stel... zoekt:

Junior Consultant Duurzame Energie

32-40 uur - 3972 LK
Stel... zoekt:

Senior Consultant zonne-energie

32-40 uur - 3972 LK
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!