logo
wvhj2023
(foto: WoonFriesland/Wocozon)
(foto: WoonFriesland/Wocozon)
8 augustus 2016

WoonFriesland wil 15.000 woningen voorzien van zonnepanelen

WoonFriesland wil 15.000 woningen te voorzien van zonnepanelen. De corporatie is hiertoe een samenwerking aangegaan met Wocozon.

Wocozon, een landelijke stichting zonder winstoogmerk, kwam vorig jaar nog in het nieuws met de plaatsing van zonnepanelen bij 2.700 huurwoningen.

Het nieuwe initiatief van WoonFriesland en Wocozon is besproken met de provincie Friesland, de gemeente Leeuwarden en Huurdervereniging de Bewonersraad Friesland; zij hebben allen positief gereageerd. De komende maanden worden de plannen verder concreet uitgewerkt. Vanaf dit najaar worden de huurders gefaseerd benaderd. Er zal in Leeuwarden worden gestart en later volgen de andere gemeentes.

Op dit moment heeft meer dan de helft van de woningen van WoonFriesland al een groen label, namelijk A, B of C. Slechts minder dan 10 procent heeft nog een label F of G. Met dit initiatief kunnen de deelnemende woningen minimaal 1 labelsprong maken. Voor de woningen die zonnepanelen krijgen geldt dat huurders niet hoeven te betalen voor de zonnepanelen, maar voor de opgewekte stroom van hun eigen dak tegen een lager tarief. Hierdoor ontstaat een financieel voordeel van circa 100 euro per jaar.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten