Solar Magazine - Nidec gaat Japans zonnepark van opslagsysteem van 6 megawattuur voorzien
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nidec gaat Japans zonnepark van opslagsysteem van 6 megawattuur voorzien
(foto: Hokaido Post)

Nidec gaat Japans zonnepark van opslagsysteem van 6 megawattuur voorzien

De Italiaanse fabrikant van opslagsystemen Nidec gaat een opslagsysteem met een vermogen van 6 kilowatt en opslagcapaciteit van 6 kilowattuur leveren aan een zonnepark in Japan.

Het opslagsysteem wordt geïnstalleerd in Hokaido, het meest noordelijke van de 4 grote eilanden van Japan. Meer details over het project zijn niet bekendgemaakt.

Ruim een maand geleden maakte Nidec bekend voor STEAG – een van de grootste energieleveranciers van Duitsland – een batterijsopslagsysteem van 90 megawatt  te gaan leveren, bestaande uit systemen op 6 verschillende locaties in Noordrijn-Westfalen en Saarland. Deze systemen worden ingezet om het Duitse energienet te stabiliseren.

Giovanni Barra, chief executive officer van Nidec, over de orders. ‘In de afgelopen Jaren hebben Japan en vele andere landen grootschalige investeringen in hernieuwbare energie gedaan met als gevolg de behoefte om het energienet te stabiliseren middels energieopslag.’

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Technisch Specialist Energieopslag

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Stel... zoekt:

Junior Consultant Duurzame Energie

32-40 uur - 3972 LK
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!