Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
960 zonnepanelen op monumenten voor Amsterdamse woningvereniging Samenwerking
(foto: Amsterdam)

960 zonnepanelen op monumenten voor Amsterdamse woningvereniging Samenwerking

De Amsterdamsche Coöperatieve Woningvereeniging (ACW) Samenwerking is gestart met het plaatsen van 960 zonnepanelen op monumenten rondom de Harmoniehof, goed voor bijna 250 kilowattpiek.

Met de zonnepanelen wordt in een klap een derde van het woningbestand op groene stroom aangesloten. Het project, dat uitgevoerd wordt door LENS, is volgens de betrokkenen extra bijzonder omdat de zonnesystemen op monumentale wooncomplexen worden geplaatst.

Samenwerking geeft hiermee een vervolg aan de pilot die het sinds 2015 met LENS uitvoert. Destijds ging het om 34 zonnepanelen die via Herman de Zonnestroomverdeler invoeden op de huurwoningen. Die ervaringen waren positief waardoor besloten is om grootschalig uit te rollen over de monumentale wooncomplexen van de coöperatie.

Het project wordt uitgevoerd in fasen, waarvan de eerste eind juli gereed is. In totaal worden 320 woningen aangesloten op zonnepanelen. Alle huurders zijn vrij om te kiezen of ze gebruik willen maken van de zonnestroom van eigen dak. Er wordt een doorontwikkelde versie van Herman de Zonnestroomverdeler ingezet om te testen met ‘peak shaving’-technologie. De techniek verbetert de business case in de gestapelde bouw, maar moet ook een oplossing bieden voor het politieke risico op wijzigende regelgeving. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft het project daarom subsidie toegekend uit haar programma Demonstratie Energie-Innovatie (DEI).

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
Baywa r.e. zoekt:

Technisch commerciële binnendienst (NL)

BayWa r.e. zoekt voor de Nederlandse markt een technisch commerciële binnendienst (m/v)
Fulltime • Nederland
Eigenenergie.net zoekt:

DC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)

Eigenenergie.net zoekt een DC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)
Fulltime • Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!