Solar Magazine - Amerikaans congres overweegt fors belastingvoordeel voor energieopslagsystemen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amerikaans congres overweegt fors belastingvoordeel voor energieopslagsystemen
(foto:

Amerikaans congres overweegt fors belastingvoordeel voor energieopslagsystemen

Huiseigenaren die een batterijopslagsysteem met een opslagcapaciteit van 3 kilowattuur of meer plaatsen, krijgen in Amerika mogelijk een aanzienlijk belastingvoordeel via een zogenaamde ‘investment tax credit’.

De solar investment tax credits’ (solar ITC, red. een aftrekpost voor de aanschaf van zonnepanelen) is zo ongeveer hét belangrijkste instrument van de Amerikaanse regering om de uitrol van zonne-energie te stimuleren. De solar ITC leidt voor Amerikaanse huiseigenaren en ondernemers tot een belastingkorting van 30 procent. Recent werd de solar ITC-regeling door de regering verlengd tot en met het jaar 2020, wat volgens martkonderzoeker GTM Research zal leiden tot de installatie van 72 gigawattpiek aan zonnepanelen en 220.000 extra banen in de periode 2016-2020. Amerika zal tezijnertijd over 98 gigawattpiek aan zonnepanelen beschikken.

Na goedkeuring door het Witte Huis en de Amerikaanse Senaat zou de ‘Energy Storage Tax Incentive and Deployment Act’ volgens marktexperts hetzelfde effect kunnen hebben als de ITC voor zonne-energie heeft en heeft gehad. Het voorstel van de Amerikaanse senator Martin Heinrich voorziet ook in een belastingvoordeel voor bedrijven die een opslagsysteem met een capaciteit van 5 kilowattuur of meer.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Van der Valk Solar Systems BV zoekt:

Account Manager Channel Sales

Fulltime (40 uur) - Den Hoorn, 2635 BG 18
Van der Valk Solar Systems BV zoekt:

Assistent Teamleider Logistiek

Fulltime (40 uur) - Den Hoorn, 2635 BG 18
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!