Solar Magazine - Analyse 1e ronde SDE+ 2016: supermarkten Jumbo en Hoogvliet gaan vol voor zonne-energie
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Analyse 1e ronde SDE+ 2016: supermarkten Jumbo en Hoogvliet gaan vol voor zonne-energie
(foto: Jumbo Supermarkten)

Analyse 1e ronde SDE+ 2016: supermarkten Jumbo en Hoogvliet gaan vol voor zonne-energie

Uit de analyse van de beschikkingen van de eerste subsidieronde uit 2016 van de SDE+-regeling door de redactie van Solar Magazine blijkt dat Jumbo en Hoogvliet de dans leiden onder de supermarkten.

Lidl meldde eerder in de juni 2016-editie van Solar Magazine al zijn winkels van zonnepanelen te willen gaan voorzien en een groot aantal van zijn pv-systemen in Nederland (red. goed voor 12.000 zonnepanelen op 20 locaties) al gelegd te hebben met SDE+-subsidie. Verder meldde Lidl opnieuw in tender 1 fase 2 subsidie aangevraagd te hebben voor nog eens 12 projecten, waaronder twee distributiecentra. Van deze aanvragen lijkt er slechts 1 gehonoreerd te zijn – goed voor 0,65 megwattpiek – te weten die van het distributiecentrum dat momenteel gebouwd wordt in Waddinxveen.

Een andere supermarktketen die 1 beschikking heeft verkregen is Jan Linders. Het bedrijf telt 59 winkels in Nederland en voor de winkel in Tienray is een beschikking afgegeven van 100 kilowattpiek.

Ook Ahold – moederbedrijf van Albert Heijn – heeft subsidie gekregen voor een van zijn distributiecentra. Het gaat om het distributiecentrum in Delfgauw (zie ook het artikel ‘1e ronde SDE+-2016: de details van de 10 grootste zonnepanelenprojecten’). Hiervoor is een beschikking afgegeven van 3,44 megawattpiek.

Door deze klapper leidt Albert Heijn de dans qua volume, maar het zijn Jumbo en Hoogvliet die de dans leiden als het gaat om het aantal beschikkingen. Jumbo heeft voor zijn winkels in Winterswijk, Hardenberg, Oude Pekela, Almere, Gouda, Nijverdal, Heeswijk-Dinther, Roosendaal, Lichtvoorde en Veendam subsidie verkregen. Het gaat in totaal om 10 beschikkingen, goed voor 0,87 megawattpiek. Overigens gaat het om 3 franchisenemers en 7 filiaalbedrijven. Ondanks dat 10 beschikkingen ten opzichte van de andere supermarkten een mooie oogst is, is het gezien het aantal winkels dat Jumbo in Nederland heeft (red. 581 stuks en 8 distributiecentra, goed voor een marktaandeel van 17,4 procent) nog altijd maar het begin.

Hoogvliet heeft nog meer beschikkingen verkregen en heeft percentueel gezien straks het meeste supermarkten van zonnepanelen voorzien. Het bedrijf met een Nederlands marktaandeel van 2,2 procent heeft namelijk beschikkingen voor 14 van zijn 66 winkels verkregen. Het gaat om de vestigingen in Ede (Gelderland), Lisse, Zoetermeer, Aalsmeer, Gouda, Hardinxveld-Giessendam, Nieuw-Vennep, Rijnsburg, Voorburg, Alphen aan den Rijn, Boskoop, Monster, Vijfhuizen, ’s-Gravenzande en de bakkerij in Bleiswijk. In totaal kennen de 15 beschikkingen een vermogen van 2,39 megawattpiek.

Lees ook:

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Zonnepark Services Nederland zoekt:

Technical Asset Manager

32-40 uur - Drieharingstraat 6 3511 BJ Utrecht
Eigenenergie.net zoekt:

Coördinator Service en Onderhoud

Fulltime (40 uur) - 5667 KX Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!