Solar Magazine - Batterijen LG en Samsung geweerd van Chinese markt
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Batterijen LG en Samsung geweerd van Chinese markt
(foto: LG Chem)

Batterijen LG en Samsung geweerd van Chinese markt

Twee van ’s werelds grootste batterijenmakers – LG Chem en Samsung SDI – hebben van de Chinese overheid niet de benodigde certificaten gekregen om batterijen te mogen leveren voor elektrische auto’s.

Het ontbreken van de certificering is voor beide bedrijven een grote tegenvaller. Omdat de bedrijven geen subsidie krijgen, zullen zij naar alle waarschijnlijk niet kunnen profiteren van de subsidies die Chinezen momenteel krijgen (red. tot 40 procent) om een elektrische auto te kopen.

Dit terwijl LG Chem in het Chinese Nanjing nota bene een fabriek heeft om jaarlijks 50.000 batterijsystemen voor elektrische voertuigen te leveren. Samsung SDI heeft op haar beurt een fabriek heeft in de voormalige Chinese hoofdstad Xi’an om 40.000 stuks per jaar te produceren.
Tot op heden hebben 31 binnen- en buitenlandse bedrijven de benodigde certificering van de Chinese overheid weten te verkrijgen. Overigens willen LG Chem en Samsung SDI later dit jaar een nieuwe poging wagen om de certificering te verkrijgen als hun fabrieken in China ruim  1 jaar operationeel zijn.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Solar Concept zoekt:

Projectvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Bernestraat 1, 5374 PE, Schaijk
kWh People zoekt:

Technisch Specialist Energieopslag

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!