Solar Magazine - Grootste batterijopslagsysteem ter wereld voor gascentrale in Los Angeles
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Grootste batterijopslagsysteem ter wereld voor gascentrale in Los Angeles
(foto: Los Angeles)

Grootste batterijopslagsysteem ter wereld voor gascentrale in Los Angeles

Het grootste batterijsopslagsysteem ter wereld zal verrijzen in het Amerikaanse Los Angeles. 18.000 lithium-ionbatterijen gaan een gasgestookte energiecentrale vervangen.

De gasgestookte centrale in Long Beach wordt al jarenlang iedere middag aangezet om in de piekvraag aan energie te kunnen voldoen die de Amerikaanse regio aan het einde van de dag kent. Daar moet over 5 jaar als het batterijopslagsysteem geïnstalleerd is een einde aan komen. Het opslagsysteem kan 100 megawattuur opslaan. Logischerwijs zal het zonrijke gebied daarbij overdag zonnestroom opslaan die ’s avonds gebruikt wordt, maar ook in de piek van de ochtend.

Het bedrijf AES, dat in Nederland eind februari in Vlissingen een energieopslagsysteem opleverde,  levert het systeem op in 2021. Dit terwijl de behoefte er nu eigenlijk al is. De lokale overheden hebben recent namelijk gewaarschuwd voor black outs. De Californiërs zouden deze zomer tot 14 dagen te kampen kunnen krijgen met black outs; grotendeels veroorzaakt door een lek bij de gasopslagfaciliteiten in Porter Ranch.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Van der Valk Solar Systems BV zoekt:

Account Manager Channel Sales

Fulltime (40 uur) - Den Hoorn, 2635 BG 18
Zon Advies Nederland zoekt:

Financieel medewerker(st)er

32-40 uur - Elst, 6662NE
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!