Solar Magazine - Kennemer Energie: honderden extra zonnepanelen via collectieve zonnestroomdaken Haarlem
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Kennemer Energie: honderden extra zonnepanelen via collectieve zonnestroomdaken Haarlem
(foto: Stadsgarage Haarlem)

Kennemer Energie: honderden extra zonnepanelen via collectieve zonnestroomdaken Haarlem

Wethouder Cora-Yfke Sikkema heeft de maatschappelijke onderneming Kennemer Energie gelanceerd. Doel van de onderneming is het aantal collectieve zonnestroomdaken in Haarlem en omgeving sterk uit te uitbreiden.

Kennemer Energie is de volgende stap in het vorig jaar door de Stadsgarage gestarte initiatief ‘16 zonnedaken in 2016’. De nieuwe onderneming zorgt ervoor dat bestaande en toekomstige projecten in Haarlem en omgeving versneld van de grond komen.

Kennemer Energie zorgt voor professionalisering van de tot nu toe tijdrovende, op vrijwilligheid gebaseerde projecten. Initiatiefnemers en dakeigenaren  hoeven niet langer alle ingewikkelde stappen te doorlopen. De administratieve en meer complexe technische, juridische en organisatorische activiteiten kunnen zij overlaten aan de nieuwe onderneming. Die kent een zogenaamde front en back office. De front office is verantwoordelijk voor het binnenhalen van initiatiefnemers in buurten die zich organiseren in dakteams om deelnemers te werven. De back office zorgt voor de administratie en de technische, juridische en financiële realisatie. 

Als vervolg van het ‘16 zonnedaken in 2016’ initiatief komen nog deze zomer de eerste collectieve zonnestroomdaken in bedrijf. Eén van Energiecoöperatie Haarlem Noorderlicht op het dak van Prins Staal in de Waarderpolder (270 zonnepanelen) en één van Energiecoöperatie Spaarnezaam op het dak van het gemeentekantoor de Zijlpoort, het voormalige postkantoor, aan de Gedempte Oude Gracht.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
DMEGC zoekt:

Benelux Sales Director

Fulltime (40 uur) - Fulltiem
Zonnefabriek zoekt:

Inkoper

32-40 uur - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!