Solar Magazine - Grootste gemeentelijke nutsbedrijf Amerika stapt in energieopslag
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Grootste gemeentelijke nutsbedrijf Amerika stapt in energieopslag
(foto: LADWP)

Grootste gemeentelijke nutsbedrijf Amerika stapt in energieopslag

Het Los Angeles Department of Water and Power (LADWP), het grootste Amerikaanse nutsbedrijf dat in handen van is van de overhead, heeft aangekondigd in energieopslag te stappen.

De LADWP heeft plannen aangekondigd om voor eind 2016 24 megawatt aan energieopslagprojecten te laten installeren. In 2021 moet dit gegroeid zijn tot een volume van 178 megawatt. De plannen voor energieopslag volgen elkaar in Amerika snel op sinds president Obama een plan presenteerde voor de uitrol van 1,3 gigawatt aan energieopslagsystemen in de komende 5 jaar. Ook de plannen van de LADWP sluiten hier bij aan.

Overigens gaat de LADWP in 2016 ook nog eens 60 megawatt aan ‘demand response’-systemen uitrollen. Demand response is het afstemmen van de vraag naar elektriciteit op het aanbod. Dit kan  bijvoorbeeld door het tijdelijk reduceren of onderbreken van de elektriciteitsvraag zonder effect op het gebruik in andere perioden, het verschuiven van de elektriciteitsvraag of het tijdelijk lokaal opwekken van elektriciteit in plaats van gebruik te maken van het elektriciteitsnet. LADWP wil tenslotte in 2026 over 200 tot 500 megawatt aan systemen met deze technologie beschikken.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Wattkraft GmbH & Co. KG zoekt:

Management Assistent

<24 uur - Utrecht
Solar Concept zoekt:

Projectvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Bernestraat 1, 5374 PE, Schaijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!