Solar Magazine - MIT: ‘Energieopslag bij huidige marktprijzen levensvatbaar’
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
MIT: ‘Energieopslag bij huidige marktprijzen levensvatbaar’
(foto: MIT)

MIT: ‘Energieopslag bij huidige marktprijzen levensvatbaar’

Zelfs bij de huidige marktprijzen is de toepassing van verschillende energieopslagtechnologieën bij hernieuwbare energieprojecten economisch levensvatbaar. Dit stellen onderzoekers van het MIT.

Het Massachusetts Institute of Technology, kortweg MIT, is een van de meest prestigieuze technische universiteiten ter wereld. Het instituut is gevestigd in Cambridge (Massachusetts) en heeft zo’n 10.000 studenten.

In een nieuwe studie stellen de MIT-onderzoekers dat zowel batterijopslag, hydro-elektrische pompcentrales en gecomprimeerde lucht (compressed air energy storage, kortweg CAES) economisch al interessant zijn. Dit is volgens MIT overigens niet op alle locaties het geval.

De onderzoekers hebben namelijk de situatie voor 3 Amerikaanse staten – Californië, Texas en Massachusetts – in kaart gebracht. Texas en Californië leiden voor energieopslag de dans, want in Massachusetts is het volgens het MIT nog nauwelijks interessant.

Over batterijopslag stelt het rapport: ‘Batterijen zijn aantrekkelijk omdat ze vrijwel overall geïnstalleerd kunnen worden en niet afhankelijk zijn van natuurverschijnselen die er bestaan op bepaalde locaties.’

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Winst uit je woning zoekt:

Teamleider Verduurzaming

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
Wattkraft GmbH & Co. KG zoekt:

Management Assistent

<24 uur - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!