Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tommelein lanceert Zonneplan: heel Vlaanderen aan de zonnekaart en salderen op afstand
(foto: Bart Tommelein)

Tommelein lanceert Zonneplan: heel Vlaanderen aan de zonnekaart en salderen op afstand

De Vlaamse minister Tommelein heeft het Zonneplan gepresenteerd; een door de regering goedgekeurd actieplan voor de hernieuwde en massale uitrol van zonnepanelen. ‘Participatie is dé sleutel’, aldus Tommelein.

‘We maken iedereen bewust van het potentieel van zon, maken het mogelijk om te investeren in zonnepanelen op het dak van een ander en verruimen de energielening. We willen iedereen mee in bad trekken: overheden, bedrijven, organisaties én burgers’, aldus Tommelein tegenover Vlaamse media.

Een van de onderdelen van het actieplan is de lancering – van de in Nederland al langer bekende – zonnekaart. Hiermee kunnen burgers, bedrijven en overheden de meerwaarde van zonnepanelen op hun dak zien. De zonnekaart wordt eind 2016 voor heel Vlaanderen opgeleverd.

Verder zullen burgers, bedrijven en overheden via crowdfunding of zonnedelen kunnen investeren in zonnepanelen op het dak van een ander. ‘Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheid om te salderen op afstand, waarbij het rendement van de investering wordt afgetrokken van de eigen elektriciteitsfactuur’, aldus Tommelein.

Een ander onderdeel van Tommeleins plan is gestoeld op de ‘nood aan flexibiliteit’. De energieminister wil inzetten op lokale opslag van zonnestroom. Vlaanderen beschikt volgens de minister over een innovatieve batterijensector. Om de uitrol van opslag te versnellen werkt Tommelein nog aan een beleidskader voor batterijen.

Tommelein riep een maand geleden bij zijn aanstelling als opvolger van Annemie Turtelboom de Vlaamse bevolking en bedrijven op om massaal zonnepanelen te gaan kopen, tientallen installateurs hebben inmiddels al melding gemaakt van een forse toename van het aantal offerteaanvragen. Bovendien moet dankzij Tommelein vanaf 1 januari moet elk nieuw bedrijfsgebouw in Vlaanderen hernieuwbare energie opwekken.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
ProfiNRG zoekt:

Junior Lead Engineer grote PV-systemen (M/V)

ProfiNRG is al jaren een gerenommeerde speler in de wereld van de zonne-energie. ProfiNRG is actief als EPC voor de grotere PV projecten. Het mede-ontwikkelen en bouwen van zonneparken (3 tot 40 hectare) is naast grote dakprojecten een belangrijk...
Fulltime (40 uur) - Utrecht, 3542DM
Zon & Zo zoekt:

Voorman zonnepaneleninstallaties

De vraag naar zonne-energie neemt alleen maar toe, niet alleen bij particulieren maar ook bij bedrijven en nieuwbouw. Wij zoeken iemand om ons team te versterken voor het plaatsen van zonnepaneleninstallaties. Ben je een techneut geïnteresseerd...
Fulltime (40 uur) - Van Hennaertweg 13, 2952 CA Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!